Werkwijze

Kroniek is inzetbaar voor zowel tekst- als fotografie opdrachten. Neem een kijkje op mijn blog om een indruk te krijgen van mijn schrijf- en fotografiestijl.

Tekst

‘Write what should not be forgotten…’
– Isabel Allende

Wat ik het liefste doe, is de wereld om mij heen vangen in tekst. Op deze wijze wil ik mensen inspireren, anders laten nadenken over sociale thema’s en in beweging brengen. In mijn teksten ga ik altijd op zoek naar het achterliggende (verscholen) verhaal; naar bijzonderheden die in eerste instantie niet zichtbaar zijn. Dit kan bijvoorbeeld een analyserend achtergrondverhaal zijn, maar ook een sfeervolle reisreportage. Elk onderwerp benader ik vanuit meerdere invalshoeken. Diepgang en details vind ik daarbij erg belangrijk.

Mijn journalistieke achtergrond en ervaring draagt ertoe bij dat ik inzetbaar ben voor uiteenlopende tekstuele opdrachten; van sfeerreportages tot portretten, van blogartikelen tot (eind)redactiewerk. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Fotografie

‘We take photos as a return ticket to a moment otherwise gone.’
– Katie Thurmes

Niet alleen tekst, maar juist ook beeld is de perfecte manier om een gebeurtenis en alle emotie die daarbij komt kijken te laten zien. Een foto heeft het vermogen om een moment te bevriezen in de tijd. Een moment vast te leggen dat anders voor altijd weg zou zijn geweest. Met mijn camera ben ik getuige van de wereld en leg graag vast wat ik waarneem, met daarbij veel oog voor detail. Dit kunnen maatschappelijke onderwerpen zijn, maar ook meer intieme en persoonlijke verhalen (denk hierbij aan bruidsfotografie, portretten, maar ook aan een liefdevolle fotoreeks van een gezin).

Mijn fotografiestijl is het beste te omschrijven als ‘documentaire en lifestyle fotografie met een journalistieke benaderingswijze.’ Mijn foto’s kunnen een journalistiek doel dienen, maar ik vind het ook erg leuk om iemands persoonlijke leven als onderwerp te hebben. Gemeenschappelijke deler hierin is dat het narratieve element altijd centraal staat. Het is mijn taak als fotograaf om niet enkel een gebeurtenis vast te leggen, maar daadwerkelijk iets te laten zien over deze gebeurtenis. Hierbij maak ik altijd gebruik van natuurlijk licht, om een zo realistisch mogelijke weergave van de werkelijkheid te geven. 

Wil je een idee voorleggen, heb je een vraag of ben je gewoon enthousiast? Neem dan contact op en ik stuur je meer praktische informatie.